La Défense, restaurant and work café

Modern, warm en een vleugje art deco: maak kennis met IVC's nieuwste designproject in het bedrijfsrestaurant van CB16, een van de kantoortorens van het Parijse La Défense

  • Locatie: Parijs (FR)
  • Sector: Bedrijven en kantoren
  • Productcategorie: Studio Moods, Luxevinyltegels
  • Architect: Compass Group
  • Aannemer: GMT Garges les Gonesse 95
  • Oppervlak: 684 m²


Lunchen in art-decostijl! Restaurant van CB16 in La Défense krijgt kwaliteitsvloeren van IVC

Het is een hele uitdaging om midden in het ultramoderne Paris La Défense, de grootste zakenwijk van Europa, een vleugje warme Franse art deco te vinden. In het nieuwe bedrijfsrestaurant van de CB16-toren in Courbevoie kunnen de werknemers echter terecht voor een lunch in de stijl van weleer. De vloerbedekking van IVC zorgde voor een gemoedelijke sfeer. 

Meer weten over IVC's recente projecten?

Abonneer je op onze maandelijks nieuwsbrief

 

Geïnspireerd door de belle époque

Transformeer een bedrijfsrestaurant tot een warme, aangename ruimte voor de werknemers die er dagelijks lunchen – dat was de missie van dit renovatieproject. Clémentine Pardieu, architect en projectmanager bij Compass Group, toverde de grote eetzaal om tot een leefruimte die doet denken aan het Parijs van de belle époque. Het resultaat mag er zijn: de chique inrichting van het restaurant straalt een authentieke art-decovibe uit. Het is een plek geworden waar mensen met plezier hun middagpauze spenderen en waar bedrijven samenkomen en netwerken.

 

Het detail zit 'm in de vloer 

Om een authentieke art-decovibe te creëren koos de architecte voor een vloer uit de Studio Moods-collectie van IVC. Door de stijlvolle en uiterst realistische designs van Diamond 223 en 224 subtiel te combineren wordt de ruimte onderverdeeld in een grote eetzaal en verschillende kleinere nissen voor meetings die iets meer privacy vereisen. "Ik wilde meerdere ruimtes creëren zonder alles op te splitsen", legt Pardieu uit.

 
"De ruimte ziet er fantastisch uit. Ik ben dol op het marqueterie-effect van deze collectie, dat eindeloze mogelijkheden biedt voor elke indeling." 

-Clémentine Pardieu, architect en projectmanager bij Compass Group


Het bijpassende meubilair versterkt het effect van de vloer en draagt bij tot de stijlvolle sfeer van de ruimte. "De ruimte ziet er fantastisch uit. Ik ben dol op het marqueterie-effect van deze collectie, dat eindeloze mogelijkheden biedt voor elke indeling." Het zeshoekige ontwerp van de Studio Moods-vloeren keert terug op de toonbank van de selfservicezone en creëert zo een samenhangend geheel, aangezien op die plek geen LVT geplaatst kon worden vanwege de ventilatiezones.

 

IVC biedt kwaliteit voor elk doel

Met dit designproject bewijst IVC nogmaals dat zijn hoogwaardige producten uitermate geschikt zijn voor een waaier aan commerciële toepassingen. "Voor een intensief gebruikte ruimte, zoals een bedrijfsrestaurant, is LVT de ideale keuze", zegt Pardieu. "Ook qua plaatsing en onderhoud is alles heel eenvoudig. Het resultaat is een prachtige vloer die bestand is tegen dagelijkse slijtage."

 

Ontdek de Studio Moods-collectie