Viveste

In 2018 werden twee Nederlandse woningcorporaties – Viveste en Volksbelang – samengevoegd. Voor zijn gloednieuwe hoofdkantoor legde het gefusioneerde Viveste de lat hoog: het ontwerp en de inrichting moesten een sterke verankering in de regio weerspiegelen, alle medewerkers op hun gemak stellen en een sterke zakelijke uitstraling vertonen.

Ontwerp: Studio Westgeest

Fotografie: Selma Hengeveld


  • Locatie: Bunnik (NL)
  • Sector: Bedrijven en kantoren
  • Productcategorie: Luxevinyltegels
  • Oppervlak: 800 m²


Ontdek het kantoor van Viveste: professioneel en huiselijk

Architect Judith Westgeest van studio Westgeest voldeed aan deze eisen met een opvallend ontwerp, uitgekiend kleurenpalet en doordachte vloerkeuzes. Viveste kiest voor een gedurfde en originele uitstraling voor zijn kantoor om het werkplezier, de samenwerking en de creativiteit te bevorderen.

In harmonie met de omgeving

Als woningcorporatie wil Viveste zijn kennis van en toewijding aan de regio waarin het actief is, tonen. Westgeest koos voor een letterlijke invulling hiervan en verwerkte topografische kaarten van de omgeving in de kantoordeuren en -wanden. Die band met de omgeving werd bovendien op een subtielere manier gesymboliseerd in de kleur- en materiaalkeuze. Lichtgroene wanden, lichtblauwe verlaagde plafonds en gele accenten: de kleuren van de topografische kaart komen tot leven in het hele kantoor. De houten wanden in de centrale ruimte en de houten look van de vloeren dragen bij aan de natuurlijke sfeer. Een veelzijdige vloer die door zijn strakke look en tijdloze uitstraling zowat in elk interieur past.


Net als de huizen in de verkoop- en verhuurportefeuille van Viveste is het kantoor meer dan alleen een gebouw: het is een ruimte waar mensen met elkaar in contact komen en waar ze hun creativiteit de vrije loop laten.


Een werkplek waar medewerkers zich thuis voelen

Het tweede criterium was de combinatie van een werkomgeving met een professionele uitstraling en een hoge ‘chill & fun’-factor. Om dit te bereiken heeft Studio Westgeest het kantoor volledig opengewerkt. Na het verwijderen van de tussenschotten moest de architecte creatief aan de slag om de ruimte opnieuw in te vullen. Daarom koos ze voor twee verschillende vloertypes, elk met een andere look-and-feel. In de informele werkruimtes viel de keuze op warm, natuurlijk ogend vinyl met houtmotief uit de Moduleo-collectie van IVC. De formele vergaderzalen werden dan weer afgewerkt met een zachte en uitnodigende grijze tapijttegel.

Benieuwd naar de mogelijkheden van luxevinyltegels voor uw project? Bekijk onze collecties.